Om Eva

Om Eva

Jag har yogat till och från under de senaste 20 åren, men det var först när jag fick problem med ländryggen för ungefär 10 år sedan som jag fastnade ordentligt. Yogan fick mina ryggproblem att helt försvinna. Så är det naturligtvis inte för alla, men för mig fungerar det. Men det jag egentligen gillar bäst med yogan är kombinationen av bra träning och en skön stund för själen. När man yogar fokuserar man på sin andning och på de rörelser man utför just nu, vilket gör att man behöver vara närvarande i det man gör. Det blir som en sorts meditation i rörelse som gör underverk när man är stressad. Saker och ting faller på plats när man yogar helt enkelt, både fysiskt och mentalt.

Egentligen kom meditationen in i mitt liv innan yogan. Jag älskar att meditera och har haft många härliga och omvälvande upplevelser i samband med det. Jag har dock haft en relation till yoga ända sedan jag var liten och min mamma yogade hemma i vardagsrummet. Det var samtidigt som jogging blev populärt, och min farmor kunde aldrig skilja på vilket som var vilket. “Hon joggar” kunde hon säga när mamma stod på huvudet.

Jag tycker om att dyka ner i yogalitteraturen och stortrivs när jag hittar vetenskapliga artiklar som bekräftar yogafilosofins budskap. Har en fot i öst och en i väst, precis som den moderna yogan där var och en kan ha sitt eget förhållningssätt. Man kan välja att bara se yoga som en träningsform, eller så kan man gräva djupare i yogans filosofi och i sig själv och upptäcka flera aspekter. Du väljer själv vad yoga ska vara för dig.

Under 2013 – 2017 drev jag egen yogastudio (Studio Yogaenergi), men därefter har jag valt att inte ha någon egen lokal. Nu är jag dock öppen för nya möjligheter och längtar efter att leda yoga igen.

Förutom Yogaenergi driver jag även Personlig dietist och Coaching by Eva där jag även har en blogg.