Min yoga

Min yoga

Jag utbildade mig till yogalärare 2012 då jag gick en 200 h-utbildning i Viryayoga. Viryayoga har utvecklats av en svensk lärare tillsammans med en naprapat. Utgångspunkten är den traditionella Hathayogan med inspiration från Ashtanga– och Anusarayoga. Inom Viryayogan fokuserar man mycket på hälsosam biomekanik, men också på lust och energi. Solhälsningar och traditionella yogapositioner ingår liksom andningsövningar och djup avslappning.

Hälsosam biomekanik kan till exempel handla om att stabilisera ländryggen innan vi går vidare i olika rörelser, eller att säkerställa att inte lederna belastas i ytterläge när vi egentligen vill stretcha musklerna. Det kan också betyda att vi använder yogablock och tar hjälp av yogabälten i olika positioner för att få en bättre utgångsställning. Syftet är att det ska vara en lägre tröskel för nybörjare som vill börja yoga, men också att förhindra skador för mer vana yogis.

Under 4 ½ år (2013 – 2017) drev jag egen yogastudio, Studio Yogaenergi, där jag hade klasser i Viryayoga flera kvällar per vecka. Därefter tog jag ett uppehåll som blev lite längre än jag först hade tänkt. Hösten 2021 drog jag dock igång igen med två klasser per vecka på Hudvis i Linköping.

Just nu har jag inga terminskurser men ordnar workshops då och då. Min ambition är att mina klasser och workshops ska kännas sköna, välgörande, lite utmanande och stärkande! 🙂 Jag utgår framförallt från Viryayoga i mina yogaklasser men jag brukar kalla min yoga för Hatha flow, då jag vill vara lite mera fri i hur jag utformar mina klasser.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev om du vill få ett mejl när något är på gång: Nyhetsbrev