Min yoga

Min yoga

Jag utgår från Viryayoga i min yoga. Det är den yogaform jag gick min grundutbildning i 2012. Viryayoga har utvecklats av en svensk lärare tillsammans med en naprapat. Utgångspunkten är den traditionella Hathayogan med inspiration från Ashtanga– och Anusarayoga. Resultatet är en yogaform där fokus ligger på hälsosam biomekanik, men också på lust och energi. Solhälsningar och traditionella yogapositioner ingår liksom andningsövningar och djup avslappning.

Hälsosam biomekanik kan till exempel handla om att stabilisera ländryggen innan vi går vidare i olika rörelser, eller att säkerställa att inte lederna belastas i ytterläge när vi egentligen vill stretcha musklerna. Det kan också betyda att vi använder yogablock istället för att försöka tvinga ner händerna i golvet, eller tar hjälp av yogabälten i olika positioner för att få en bättre utgångsställning. Syftet är att det ska vara en lägre tröskel för nybörjare som vill börja yoga samt att förhindra skador för mer vana yogis.

Under 4 ½ år (2013 – 2017) drev jag egen yogastudio, Studio Yogaenergi, där jag hade klasser i Viryayoga flera kvällar per vecka. Därefter tog jag ett uppehåll som blev lite längre än jag först hade tänkt. Nu är jag dock igång igen och ser fram emot att sätta ihop sköna, välgörande, lite utmanande och stärkande yogaklasser! 🙂

Under hösten 2021 kommer jag att leda yoga på Hudvis i centrala Linköping. Jag har valt att kalla min yoga för Hatha Flow då det ger mig lite mera frihet i utformningen av klasserna.