Eva


Eva – yogalärare och ägare

Eva - Solhälsning B

Eva – Solhälsning B

Jag har yogat i drygt 10 år, men det var först när jag fick problem med ländryggen för ett antal år sedan som jag fastnade ordentligt. Nu är yogan i stort sett min enda träningsform, och mina ryggproblem är helt borta. Så är det naturligtvis inte för alla, men för mig fungerar det!

Men det jag egentligen gillar bäst med yogan är kombinationen av bra träning och en skön stund för själen. Jag tycker om att meditera, och jag älskar fysisk träning.

När man yogar fokuserar man på sin andning och på de rörelser man utför just nu, vilket gör att man behöver vara närvarande i det man gör. Det blir som en sorts meditation i rörelse, som gör underverk när man är stressad. Saker och ting faller på plats när man yogar helt enkelt, både fysiskt och mentalt!

Eva Larsson, Studio YogaenergiEgentligen kom meditationen in i mitt liv innan yogan, och jag har alltid varit lite av en sökare som tycker om att utforska olika typer av andlighet. Men jag har haft en relation till yoga ända sedan jag var liten och min mamma yogade hemma i vardagsrummet. Det var samtidigt som jogging blev populärt, och min farmor kunde aldrig skilja på vilket som var vilket. “Hon joggar” kunde hon säga när mamma stod på huvudet. :)

Jag tycker om att dyka ner i yogalitteraturen och stortrivs när jag hittar vetenskapliga artiklar som bekräftar yogafilosofins budskap. Har en fot i öst och en i väst, precis som Viryayogan. Det fina med yogan är att den inte är en religion, och var och en kan ha sitt eget förhållningssätt till den. Man kan välja att bara se den som en träningsform, eller så kan man gräva djupare i yogans filosofi och i sig själv och upptäcka flera aspekter. Du väljer själv vad yoga ska vara för dig!

Förutom yogaverksamheten på Studio Yogaenergi driver jag även Personlig dietist och Coaching by Eva. Vill du kontakta mig i egenskap av dietist eller coach kan du skicka ett meddelande via Kontakt eller besöka respektive sida.